Όλοι έχουν προτερήματα και ελαττώματα

Όλοι οι άνθρωποι στη ζωή έχουν τα προτερήματα και τα ελαττώματα τους. Κανένας δεν είναι τέλειος και κανένας δεν είναι αυτός που είναι υπεράνω όλων και των πάντων. Κάποιος είναι καλός στο να φτιάχνει φαγητό αλλά δε γνωρίζει να φτιάξει ούτε ένα γλυκό ενώ άλλος μπορεί να μη φοβάται το μεγαλύτερο γίγαντα και όταν αντικρίζει ένα μικρό ποντίκι να τρέχει να κρυφτεί. Ο σεβασμός και η αποδοχή του άλλου είναι μια κατάσταση που θα έπρεπε να δίνουμε τη σημασία που αρμόζει. Δεν υπάρχουν άνθρωποι κολόνες και παγωμένοι, όλοι έχουν τις αδυναμίες τους. Πολλές φορές κάποιοι νομίζουν ότι η αντιπαλότητα και η διχόνοια είναι η μόνη λύση. Όλοι ξεχνάνε να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις ειρηνικά ή έστω να κάνουν μια προσπάθεια. Αν κάποιος κάνει ένα καλό και τα υπόλοιπα είναι κακία και μίσος τότε χάνεται το καλό και αν άλλος αγωνίζεται σε ένα άθλημα και κάνει τις καλύτερες επιδόσεις του στα προκριματικά και στο τελικό δεν του βγει τίποτα τότε το πιθανότερο είναι να χάσει. Όλα είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και καταστάσεων. Απλά αυτοί που κρίνουν καλό θα ήταν να κρίνουν σύμφωνα με τη συνολική εικόνα ενός ανθρώπου. Σκεφτείτε εξάλλου και το εξής. Αν όντως η κριτική είναι επάγγελμα τότε στη χώρα μας το εξασκούν πολλοί, επομένως έχουμε και λιγότερους ανέργους και βοηθάμε το κράτος στη καταπολέμηση της ανεργίας. Το ότι κάποιος διαβάζει ιστορία αυτό αυτόματα δε σημαίνει ότι είναι και ειδικός στην ιστορία. Είναι ένας διαβασμένος στην ιστορία με κάποιες γνώσεις παραπάνω. Κάπως έτσι λειτουργεί η όλη κατάσταση.

Κάποιοι που ασχολούνται με κάτι ή με διάφορα, θεωρούν ότι τα γνωρίζουν όλα, αυτοί είναι και οι λεγόμενοι παντογνώστες. Υπάρχουν άλλοι που θεωρούν ότι συνεισφέρουν τα μέγιστα για το δημόσιο καλό και συμφέρον. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όντως υπάρχουν και τέτοιου είδους άνθρωποι. Ωστόσο υπάρχει και μια μερίδα,

που υψώνουν τον εαυτό τους και δε σηκώνουν αμφισβήτηση από κανέναν.

Το ότι κάποιος συμμετέχει για το κοινό καλό δε νομίζω ότι ταυτόχρονα αποτελεί και πηγή δύναμης και εξουσίας. Ενδεικτικά αναφέρω ένα παράδειγμα. Κάποιος έχει ευχέρεια λόγου και συμμετάσχει σε διαλέξεις και συμβούλια, όταν χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι τρέμει η γη και τα πατώματα, εμπνέει τον κόσμο γιατί έχει αυτοπεποίθηση και μεταδίδει στους υπόλοιπους ότι είναι άξιος σεβασμού και αυτά που λέει τα εννοεί. Αν όμως έρθει εκείνη η στιγμή και χρειαστεί να γράψει ένα έγγραφο αλλά αυτός δεν ξέρει να γράφει, είναι γεγονός ότι αν αυτό φανερωθεί θα χάσει πολύ από το κύρος και τη δυναμική που τον χαρακτηρίζει. Επομένως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι πολύπλευροι. Άλλος είναι έτσι και άλλος αλλιώς.

Το θέμα όμως είναι να μη βλέπουμε μόνο από μια οπτική γωνία αλλά να πιάνουμε όλο το εύρος ενός ανθρώπου ή και μιας κατάστασης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ ΣΤΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΤΟΝ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην Accounting, Logistics, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, Φορολογικές υπηρεσίες και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.