Η δουλεία μας είναι το δεύτερο σπίτι μας

Δυστυχώς για ορισμένους και ευτυχώς για κάποιους άλλους άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του. Ο απολογισμός στο τέλος θα δείξει κατά πόσο ο τουρισμός πήγε καλά.
Οι εποχές αλλάζουν, τα χρόνια φεύγουν και εκείνο που τελικά μένει είναι οι αναμνήσεις και μόνο αυτές, που φαντάζουν σαν όνειρο. Το τι θα μείνει στο ταμείο μας τελικά και πόσοι από εμάς θα επιβιώσουν είναι θέμα που απασχολεί το καθένα μας.

Πόσες άραγε επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν να πληρώνουν άλλο; Πόσοι ακόμα θα απελπιστούν και θα φύγουν στο εξωτερικό; Τι τελικά θα κερδίσουμε από όλη αυτή τη κατάσταση; Ένα είναι σίγουρο ότι για να τα βγάλουμε πέρα θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές στη σκέψη μας, στη νοοτροπία μας και στην αντίληψη των πραγμάτων. Ακούω πολλούς να διαμαρτύρονται, άλλους να βαριαναστενάζουν και άλλοι πάλι να μη μιλάνε τίποτα και απλά να αναμένουν.

Ποιος από αυτούς έχει δίκιο και ποιος άδικο θα το δείξει η ιστορία.
Είναι κάποιοι που πιστεύουν στο εύκολο χρήμα, με λίγα λόγια στις προχειρότητες. Προσπαθούν να φτιάξουν ή να αγοράσουν κάτι πολύ φτηνά και να το πουλήσουν όσο το δυνατόν ακριβότερα. Η εποχή όμως της προχειρότητας πέρασε, έφυγε, μας τέλειωσε. Κάποτε ξοδεύοντας λίγα λεφτά μπορούσες να βγάλεις πολλά, τώρα θέλει να ξοδεύεις πολλά για να βγάλεις λίγα ή και καθόλου.

Όταν κάποιος έχει μια επιχείρηση και τη βλέπει σαν κάτι πρόσκαιρο με την έννοια του << ότι αρπάξω>> τότε το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να κλείσει.
Γενικότερα οι καταστάσεις είναι δύσκολές και οι περισσότεροι διαμαρτύρονται ότι τα έξοδα συνεχώς αυξάνονται ενώ τα έσοδα πέφτουν. Η καλή ρύθμισή των εξόδων και εσόδων και η καλή βούληση του επιχειρηματία μπορούν να αλλάξουν τη κατάσταση. Η συγκέντρωση έστω και ενός μικρού ποσού μέσα σε κάθε έτος μπορεί να προσθέσει έστω και μια πινελιά για μια μικρή ανανέωση σε ένα κατάστημα ή μια εργασία.

Αν όμως περιμένουμε μόνο να παίρνουμε λεφτά χωρίς να επενδύουμε έστω και κάτι στο μαγαζί μας ( ότι επιχείρηση και αν αφορά) τότε το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να χάσουμε τη πελατεία μας. Τα έξοδα και οι υποχρεώσεις συνεχώς αυξάνονται ωστόσο η καλή διαχείριση σε συνδυασμό με τη πρωτοβουλία και τη καλή βούληση μπορούν να φέρουν θεμιτά αποτελέσματα. Όλα παίζουν το ρόλο τους σε μια εργασία ή σε μια δουλειά, σε ένα επάγγελμα γενικότερα. Η καλή συμπεριφορά, η ποιότητα που προσφέρουμε όπως και ο χώρος στον οποίο στεγαζόμαστε. Στη χώρα μας, στο νησί μας παρέχουμε ομορφιά, ήλιο και θάλασσα, κάποτε από μόνα τους αυτά ήταν αρκετά. Τώρα χρειάζεται δουλειά, πρωτοβουλία και θέληση για να προσελκύσουμε περισσότερο και ποιοτικότερο κόσμο.

Σκεφτείτε εξάλλου ότι η δουλεία μας είναι όπως και το σπίτι μας. Όπως φροντίζουμε για αυτό πρέπει να φροντίζουμε και για την εργασίας μας. Οι πελάτες μας είναι όπως οι επισκέπτες του σπιτιού μας και συνήθως όταν περιμένουμε επισκέπτες φροντίζουμε τα πάντα να είναι τακτοποιημένα και όμορφα.

Γιάννης Κλώτσικας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 24/09/2013

Δημοσιεύθηκε στην Accounting, Logistics, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, Φορολογικές υπηρεσίες και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.