Giusto per tutte le vacanze

Στην Ελλάδα του σήμερα ο κόσμος παρατηρεί με σκέψη και αγωνία τις διάφορες εξελίξεις

σε ότι αφορά το μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις που απορρέουν από αυτό.

Ωστόσο ο καθένας από εμάς βλέπει και διαισθάνεται δίχως κανένας να θέλει να το αποδεχτεί πλήρως ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν αν δεν έχουν αλλάξει ήδη.

Ο καθένας από εμάς παρατηρώντας εδώ τοπικά και μόνο καταλαβαίνει ότι οι Έλληνες έχουν αρχίσει να περιορίζονται και να φοβούνται τα επιπλέον έξοδα.

Σίγουρα το πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός είναι σημαντικό. Αν κάποιος κάνει μια βόλτα σε οποιαδήποτε μέρος του νησιού θα παρατηρήσει ότι οι Έλληνες τουρίστες είναι μειοψηφία. Αυτό έγινε ίσως λίγο αισθητό από τη περσινή χρονιά , ωστόσο φέτος είναι πολύ πιο έντονο. Έχουμε φτάσει στη καρδιά του καλοκαιριού και η παρουσία των Ελλήνων είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλες χρονιές. Λίγο η περικοπή των πακέτων κοινωνικού τουρισμού και περισσότερο η κρίση περιόρισε τον Έλληνα στο είτε να κάτσει σπίτι είτε να μειώσει κατά πολύ τις μέρες όπου θα πάει διακοπές.

Αν μιλήσεις με επαγγελματίες θα σου απαντήσουν ότι ναι μεν έχει κόσμο αλλά εκείνοι που έκαναν τη διαφορά ήταν οι Έλληνες, ήταν αυτοί που θα πλήρωναν το ξενοδοχείο χωρίς πολύ σκέψη, θα πήγαιναν στη ταβέρνα και θα έπαιρναν πολλά περισσότερα απ’ ότι χρειάζονταν θα άφηναν χρήματα σχεδόν παντού δίχως να στερούνται τίποτα και δίχως πολύ σκέψη για αυτά που ξόδευαν.

Τώρα όμως βλέπεις να τα μετράνε όλα, πόσα θα φάνε πόσα θα πιούνε τι θα ξοδέψουν και αυτό είναι μια διαφορά νοοτροπίας γιατί πρέπει να το παραδεχτούμε, πολλοί από εμάς υπερβάλαμε και πολλές φορές κοροϊδεύαμε τους ξένους που έκαναν οικονομικές διακοπές.

Πολλοί Έλληνες όμως που όλα αυτά τα χρόνια πήγαιναν διακοπές το καλοκαίρι διαμαρτύρονταν ότι πλήρωναν πολλά παραπάνω τουλάχιστον στη διαμονή απ’ ότι οι ξένοι.

Αυτό όμως οφειλόταν κυρίως στη διαφορά νοοτροπίας σε σχέση με τους άλλους λαούς.

Για παράδειγμα ένας οποιοσδήποτε ξένος θα πάει διακοπές όποτε τον βολεύει. Θα πάει δηλαδή και τον Μάιο και τον Ιούνιο και Σεπτέμβριο με Οκτώβριο όπου οι τιμές σίγουρα είναι πιο χαμηλές. Η πλειοψηφία των Ελλήνων ωστόσο επέλεγε να πάει διακοπές μόνο Ιούλιο και Αύγουστο με αποτέλεσμα η ζήτηση εκείνη τη περίοδο να είναι μεγάλη και άρα και οι τιμές να κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Παρατηρείται λοιπόν αλλαγή στη νοοτροπία καθώς όλο και περισσότεροι αρχίζουν να σκέφτονται και τις άλλες περιόδους για διακοπές.

Σίγουρα για τη σημερινή κατάσταση δεν φταίει ο πολύς λαός και όλοι ελπίζουμε για κάτι καλύτερο. Οι διακοπές όμως είναι δικαίωμα όλων και με οργάνωση καλή οικονομική διαχείριση και μια καλή έρευνα της αγοράς μπορεί ο καθένας να απολαύσει λίγες μέρες ξενοιασιάς και χαλάρωσης σε όποια περίοδο και αν επιλέξει.

Posted in Thassian al 25/07/2012

Δημοσιεύθηκε στην Contabilità, Logistica, CONTABILITÀ, Servizi fiscali και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.