Λόγω των εξαιρέσεων υπάρχουν και εξαίρετοι άνθρωποι

Σήμερα υπάρχει ένας κόσμος που πολλοί παλιότεροι δεν θα αναγνώριζαν αν τον έβλεπαν. Οι καταστάσεις και οι συνθήκες είναι παντελώς άγνωστες για το παρελθόν και παρατηρώντας τους ανθρώπους βλέπεις ότι το συμφέρον είναι πάνω απ ‘ όλα, οι φίλοι παραμένουν φίλοι σου όταν έχουν να πάρουν κάτι από εσένα. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί η κατάσταση παντού, στη πολιτική, στη κοινωνία ακόμη και στη φιλία.

Δυστυχώς για κάποιους που ενώ έχουν την όρεξη να προσφέρουν, οι συνθήκες που επικρατούν τους κάνουν να απελπιστούν και να παρατήσουν τη προσπάθεια.

Είναι πραγματικά κρίμα να θες να δώσεις και να μη μπορείς καθώς όλοι συγκρούονται και κανένας δεν τα βρίσκει με κανένα. Αυτός που προσπαθεί κατακρίνεται και αυτός που έχει ορθές απόψεις απομακρύνεται καθώς χαλάει τη συνταγή που κάποιοι για άγνωστο λόγο προσπαθούν να επιβάλλουν. Εκείνο που στεναχωράει εμένα κάνει κάποιον άλλο χαρούμενο και εκείνο που με δυσκολεύει είναι για κάποιον άλλο πολύ εύκολο. Όπως και να έχει όμως κανένας δεν θα έρθει να σε βοηθήσει όταν δυσκολεύεσαι και κανένας δεν θα ενδιαφερθεί όταν στεναχωριέσαι ή χαίρεσαι. Φυσικά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά λόγω των εξαιρέσεων υπάρχουν και εξαίρετοι άνθρωποι. Δεν θέλει κανένας να είσαι απλός καλός και να προσπαθείς να πετύχεις. Εκείνο που κατά κύριο λόγο μετράει είναι να προσπαθείς να επιβιώσεις ανάμεσα στα θηρία, διότι αν είσαι απρόσεκτος σα θηρία κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε κατασπαράξουν. Αυτό που πολλοί προσπαθούν είναι να φτιάξουν μια εικόνα του τέλειου ανθρώπου. Ένας τέλειος άνθρωπος για τη σημερινή εποχή πρέπει να είναι πετυχημένος επαγγελματικά, να είναι εμφανίσιμος, να έχει ένα καλό αυτοκίνητο, να ντύνεται καλά, να είναι μέσα στη τεχνολογία ( Face book και twitter) και να είναι κοινωνικός. Φυσικά θα πρέπει όλο αυτό το πακέτο να ξέρει να το πουλάει. Με λίγα λόγια για να τα πετύχεις τα περισσότερα από αυτά χρειάζεσαι το χρήμα και άρα όλα τα παραπάνω ξεκινάνε από εκεί. Όλα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με το τι πιστεύαμε στο παρελθόν, καθώς τότε κάποιος ξεχώριζε αν ήταν τίμιος, εργατικός, φιλότιμος, κεμπάρης και δίκαιος. Όλα αλλάζουν και η κρίση δεν είναι πια μόνο οικονομική.

Αποξενωθήκαμε και αφήνουμε πίσω μας τις καλές μας συνήθειες, τη κουλτούρα μας και γινόμαστε όλοι το ίδιο.

Γίνεται άραγε να έχουμε όλοι τις ίδιες αντιλήψεις; Τα ίδια πιστεύω; Τα ίδια ήθη και έθιμα; μέχρι και το ίδιο ντύσιμό και τις ίδιες συνήθειες; Ο εγωισμός, η υπερηφάνεια και η επίδειξη της ανωτερότητας του ενός έναντι του άλλου μπορούν πολλές φορές να μας οδηγήσουν στη κρίση. Παρατηρήστε και θα δείτε ότι όταν κάποιος είναι καλός και έχει όλα τα καλά χαρακτηριστικά που κάνουν έναν καλό άνθρωπο, στη σημερινή εποχή αυτός χλευάζεται και όλοι τον κοροϊδεύουν. Κάποιος όμως που μόνο καλός δεν είναι εκείνος και ανεβαίνει και γίνεται αποδεκτός από τη κοινωνία. Ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο για μια καλύτερη ζωή, για να το πετύχουμε όμως αυτό πρέπει πρώτα να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και στη συνέχεια φτιάχνουμε και τα οικονομικά μας.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ ΣΤΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 02/07/2013

Δημοσιεύθηκε στην Accounting, Logistics, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, Φορολογικές υπηρεσίες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − 9 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.