Περίεργες καταστάσεις

Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι και ακόμη υπάρχει κόσμος που φέρεται απλά και καθημερινά,
όμως αυτοί είναι που πληγώνονται, που παλεύουν και ξανασηκώνονται. Δυστυχώς η κοινωνία μας οδεύει σε άλλη διάσταση και τα οικονομικά μας δύσκολα θα καλυτερέψουν όσο υπάρχει μεγαλείο, όσο υπάρχει εγωισμός και μίσος, οι καλύτερες μέρες θα αργήσουν να έρθουν. Υπάρχουν άνθρωποι που όντως έχουν οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν και αυτοί που ούτε είχαν και ούτε πρόκειται να έχουν, πάντα υπήρχε αυτή η διάκριση.
Κάποιοι αγνοούν τους γύρω τους, ανεβαίνουν το καλάμι και δεν μπορεί να τους κατεβάσει κανένας. Ωστόσο αυτό το νομίζουν περισσότερο οι ίδιοι καθώς όσο υπάρχει καλοσύνη και αγάπη τόσο ατελείς θα φαίνονται και αυτοί απέναντι στους λίγους και καλούς.
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι λίγοι, με ευαισθησίες, απλότητα, συμπόνια και κανένας δε θα μπορέσει να τους εξαλείψει. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μας επιβάλλουν τη σκέψη τους όσο και αν προσπαθούν να μας αλλάξουν ως ανθρώπους πάντα θα υπάρχουν αυτοί που διαφέρουν.
Όπως μας φτιάχνουν τη κοινωνία, μας βυθίζουν στην απογοήτευση, στην αποξένωση και στην εξάλειψη των παραδόσεων και των συνηθειών μας. Ζούμε σε ένα κόσμο ιδιαίτερα περίεργο και μας πάει όπου κανένας δεν μπορεί να φανταστεί.
Όταν σε γεμίζουν με άγχος, με αγωνία και φόβο και έχεις συνεχώς το αίσθημα της τιμωρίας. Αν πχ κάνω αυτό θα υποστώ αυτό και αν κάνω εκείνο θα υποστώ το άλλο, τότε όλοι ζούμε με την αίσθηση της αδικίας της μη ελευθερίας και της κοροϊδίας.
Ποιος κοροϊδεύει ποιόν άραγε; Απαγορεύουν το τσιγάρο στους κλειστούς χώρους. Αν νοιάζονταν θα απαγόρευαν τη κυκλοφορία του και όμως μας το περνάνε ότι είναι για το καλό μας. Κυκλοφορούν στην αγορά αυτοκίνητα που πιάνουν τα 300 χιλιόμετρα ενώ στους δρόμους μας υπάρχει όριο ταχύτητας στα 120 χιλιόμετρα. Αν μας αγαπούσαν θα τα έκαναν να πηγαίνουν μέχρι 120 χιλ/μετρα. Φτιάχνουν φορολογικά για το καλό μας και κλείνουν όλες τις υπηρεσίες του τόπου γιατί με αυτό τον τρόπο θα έρθει η ανάπτυξη, αν μας αγαπούσαν δε θα μας ταλαιπωρούσαν. Αν χρωστάς στο δημόσιο σε θεωρούν ύποπτο και άξιο ποινής ενώ αν σου χρωστάνε δεν έχουν καμία ευθύνη. Το καλό χλευάζεται και το κακό το ίδιο. Αν δεν σπουδάσεις σου λένε θα μείνεις άνεργος και όταν σπουδάζεις σε διώχνουν στο εξωτερικό γιατί δεν υπάρχουν δουλειές. Αν χρωστάς έστω και ένα ευρώ δεν σου δίνουν φορολογική ενημερότητα με αποτέλεσμα εφ ‘όσον τα ζητάνε οι τράπεζες ούτε δάνειο δεν μπορείς να πάρεις ούτε και καμία επιδότηση αν αυτή έχει εγκριθεί. Αν παντρευτείς τον μπελά σου θα βρεις και η αιτία θα είναι τα δώρα και οι καταθέσεις που σου έκαναν καθώς θα έπρεπε να πληρώσεις φόρο. Ότι και να κάνεις φορολογείτε και αν αντιδράσεις θα σε φάνε. Κάποια στιγμή θα αλλάξει η κατάσταση οι καλοί θα ξυπνήσουν και η δικαιοσύνη θα επικρατήσει. Μέχρι τότε υπομονή.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ ΣΤΗ ΘΑΣΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Δημοσιεύθηκε στην Accounting, Logistics, ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, Φορολογικές υπηρεσίες και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.